Wie ben ik als therapeut

Katja Ngo-van Hoof

Psychosociaal Therapeut, Helmond

Ik ben Katja Ngo-van Hoof. Geboren in 1976 in Zeeland.

 Mijn kernwaarden zijn Puur, Kwetsbaar en Respect.

 Mijn cliënt staat centraal. Niet luisteren om te reageren, maar luisteren om te begrijpen.

Ik werk als psychosociaal therapeut  cliëntgericht met empathie, onvoorwaardelijke acceptatie, congruentie en betrouwbaarheid. Ik behandel pubers en jong volwassenen , zwangere en kraamvrouwen en hun partner. Daarnaast geef ik single session therapie en gezinstherapie.

Ik ben in het bezit van de SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor.
De Opleiding Psychosociaal Counselor is ontwikkeld in samenwerking met Psychodidact, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten in Nederland op het gebied van communicatie en psychologie.

De Opleiding Psychosociaal Counselor is een geaccrediteerde SNRO HBO registeropleiding, ik ben dan ook registerlid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), en Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ ). Daardoor ontvang ik een zorgverlenernummer (AGB code) en komen de cliënten in aanmerking voor vergoeding van verschillende ziektekostenverzekeraars.

Als eerste complementaire opleiding in Nederland is de Opleiding Psychosociaal Counselor Europees erkend. ( In het Nederlandse (NLQF) en Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald. Dit niveau is gelijk aan het niveau van bachelor.)

Ik ben naast mijn opleiding tevens in het bezit van de volgende  certificaten; (gevolgd bij Psychodidact en Hupper) ;

 • hechting 1
 • hechting 2

Deze staan in het teken van hechting en hechtingsproblematiek. 

 • Gedragsverandering
 • Positieve psychologie
 • Zelfcompassie en zelfvertrouwen
 • Autisme
 • Gedragsproblemen bij jongeren
 • Ups&downs in gezinsrelaties
 • Hechting
 • Hechting en relaties

Bijscholing NHA

 • Orthopedagogiek

Mijn werkwijze is doelgericht en effectief.

Ik werk aan de hand van:

 • Professioneel Hulpverlenen- De Gespreksmethodiek
 • Humanistisch
 • Cliëntgericht
 • Oplossingsgericht
 • Cognitieve gedragstherapie (TA, RET)
 • Hechtingstheorie van Gordon Neufeld
 • Systeemtheorie

Ik ga uit van het op hechtingstheorie gebaseerde ontwikkelingsmodel van Dr. Neufeld. En werk graag met RET en systeemtheorie

Counseling is niet geschikt voor cliënten met een psychiatrische stoornis of cliënten met een zware psychische problematiek. Het is daarom voor mij belangrijk om goed de grens te bewaken als counselor, en zo nodig cliënten door te kunnen verwijzen naar een andere vorm van hulpverlening.  Counseling valt bij de verzekering onder psychosociale zorg, ik ben als therapeut complementair werkzaam.

Mijn missie als therapeut

Respect voor je kwetsbaarheid en tijd en ruimte voor je emotionele klachten en problemen

Ik kan gericht, effectief en kundig mijn zorg bieden aan zwangere, kraamvrouwen en hun partner

Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind en verwerken van een traumatische bevalling.