Hulp voor jezelf of voor een ander

  • Werkdruk
  • Burn out
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Angsten

Opstaan na een tegenslag is makkelijk de eerste keer, zelfs de tweede keer, maar het leven houdt geen rekening met hoe vaak je bent gevallen en opgestaan. In het leven gaat het erover hoe je je rug houdt….. hoe groot je glimlach is. Want wat je vandaag ook doet of laat, je bent genoeg. Nee, je bent niet perfect. Je bent met een deukje en een kreukel en dat is oké. Mag ik je helpen om je deukje en kreukel een plek te geven?

Koers bepalen

Soms moet je stil staan en beseffen dat het altijd maar doorrennen voor nu even niet meer lukt. Dat je misschien niet in het juiste hokje past. Jij niet…… een dierbare niet. En of dat is wat je wilt…… passen in een hokje. Dat je kracht zoekt om de dingen te accepteren, los te laten en moed wilt vinden om de dingen te veranderen die te veranderen zijn. Je eigen hokje te creëren en zo in je kracht en kwaliteit te geraken. Mag ik je helpen?

Soms zou je de ander wel willen veranderen, vertellen hoe jij het graag ziet.  Maar is er daadwerkelijk maar 1 manier, 1 weg? Is het overnemen…… de weg wijzen…. dwingen of overrompelen wel  dat wat we werkelijk willen? Hoe kun je de juiste balans vinden?  De kaart is immers niet het gebied! Elk mens ervaart op een geheel eigen en unieke wijze de wereld. Hoe de wereld is en hoe iemand deze beleeft zijn dus twee heel verschillende zaken. De kunst is om jezelf,  kind, je partner , je dierbare….. je omgeving te laten zijn met al hun gevoelens en gedragingen zodat een ieder optimaal contact kan maken met zijn oorspronkelijke zelf.

Verwachtingen hebben we allemaal…….. en daaraan verbonden zit dan ook teleurstelling. De maatschappij, social media, resultaatgerichtheid, toetsen……. Wat betekenen al deze feitelijke verwachtingen? De druk die hierbij ontstaat, de onzekerheid die toeneemt. Wat doet dit met jou? Is er nog ruimte om de stilte te vinden. Kijk en neem de tijd om koers te bepalen. Durf te kiezen. Welk kant ga jij op? Durf te veranderen in de persoon die je eigenlijk wilt zijn. Mag ik je helpen je koers te bepalen?

Verbinden

Waar in de ruimte wil jij staan? Dat is niet hetzelfde als de plaats waar jij wordt neergezet door de omgeving. Besef de kracht van een keuze.

Soms is het fijn om een andere kijk te krijgen op het conflict wat je bij je draagt. Je kunt het bij de ander laten, de ander doet ook maar vanuit de patronen die hij uit zijn jeugd heeft meegekregen. Begrip voor jezelf en de ander maakt mild en zacht. Kom je een andere bril opzetten in mijn praktijk?

Omarmen, omhelzen, ontmoeten. Hoe is jouw verbinding met jezelf? Verwonder jezelf met de vraag; Wat is goed voor mij? Soms denkt je hoofd dit….. en je hart …. spreekt dan een andere taal. Maar waar luister jij naar? Als je hart open staat dan kan je hoofd een keuze maken. Mag ik je helpen?

Angst heb je nodig om moedig te kunnen zijn. Moed zonder angst …… is hoogmoed. Durf jij je angst toe te laten? Mag ik je hierbij helpen?

Mijn missie als therapeut

Respect voor je kwetsbaarheid en tijd en ruimte voor je emotionele klachten en problemen

Ik kan gericht, effectief en kundig mijn zorg bieden aan zwangere, kraamvrouwen en hun partner

Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind en verwerken van een traumatische bevalling.

Accepteren of toveren?

Blijven hangen in cirkels van gedachten maken soms dat je niet ziet welke wegen er voor je te bewandelen zijn.

Als je vastloopt op een rotonde zonder afslag is het fijn om hulp te krijgen. Niet hulp om je een weg in te sturen, of je hobbels weg te toveren. 

Maar krachten bij jezelf aan te boren, die je helpen om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed vinden om zelf je weg te kiezen.