Pubers & Jong volwassenen

  • Boosheid
  • Frustratie
  • Faalangst
  • Scheiding
  • Pesten

Hoe doe jij boos? Blijf je hangen in je boos en zit je op een rotonde zonder afslag? Blijven hangen in cirkels van gedachten maken soms dat je niet ziet welke wegen er voor je te bewandelen zijn. Mag ik je helpen om te kijken?  Welk pad kies jij?

Hoe ga ik je helpen?

Durf jij te luisteren naar je frustratie. Wat zegt het beginzaadje  van deze frustratie boom? Dat is de kracht waarin je kunt beginnen te beseffen dat je het eigenlijk anders wilt. Kan ik je helpen de boom te hakken en te beginnen bij het zaadje?

Waar in de ruimte wil jij staan? Dat is niet hetzelfde als de plaats waar jij wordt gezet door de omgeving. Besef de kracht van keuze, mag ik je helpen deze kracht bij jezelf aan te boren?

Angst heb je nodig om moedig te kunnen zijn. Moed zonder angst is …. Hoogmoed. Durf jij angst toe te laten? En mag ik je de vraag stellen; wat is goed voor jou?

Door nare gedachten te onderdrukken houdt je ze juist in leven. Graag help ik je om ze te benoemen . Zodat je niet hoef te vechten tegen je draak, maar de moed vind om je draak in de bek te kijken.

Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe gedachten waardoor jij weer grip krijgt op je leven.

Je verhaal delen met mij, omdat jouw verhaal het verdiend om gehoord te worden. Ik zal luisteren, niet om te reageren maar om te begrijpen. Zodat jij de kracht en veerkracht in jezelf aanwakkert om weer verder te gaan.

Want wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk prinsen en prinsessen. Die ontwaken bij de  dapperheid van onze moed.

Kracht

De kracht van een keuze is gewoon heel krachtig. Of het nu een “nee” is of een keuze vanuit een kwaliteit, een talent, een wil. Daar is de weg. Deze kracht is alles bepalend. Keuze over hoe je denkt en handelt om zo iets voor jezelf te bereiken. Om met de normen en waarden door je opvoeders en de maatschappij een aantal eigen wijsheden toe te voegen om van daaruit een eigen mening, een eigen kijk, een eigen waarheid en een eigen levensstrategie te ontwikkelen. Durf jij te staan voor wie je werkelijk wilt zijn? Elk persoon vaart zijn eigen bootje, wees de wind in de zeilen en bepaal je eigen koers. Dobber als het nodig is en  meer aan in een veilige haven als je het even niet weet. Mag ik je helpen je zeil op te hijsen?

Wat als…… stel dat….. soms kijk je te ver vooruit en mis je het moment. Mag ik je helpen om in het moment van mogelijkheden te kijken? Want wanneer ben jij op je best? Durf jezelf een spiegeltje te geven. Ik help je graag op weg.

Zwijgend dromen…… wat zou er gebeuren als jij de droom durft te delen? Durf jij je droom hardop te zeggen? Zodat je de moed hebt om stappen te zetten die je altijd al wilde zetten? Ik help je graag op weg.

Onderschat nooit hoe belangrijk het is om bij elkaar te zitten en echt te luisteren. Mag ik luisteren naar je pijn. De pijn dat je voor nu even niet verder kan. Want wat je vandaag ook doet of laat, je bent genoeg. Nee, je bent niet perfect. Je bent met een deukje en een kreukel en dat is oke.

Mijn missie als therapeut

Respect voor je kwetsbaarheid en tijd en ruimte voor je emotionele klachten en problemen

Ik kan gericht, effectief en kundig mijn zorg bieden aan zwangere, kraamvrouwen en hun partner

Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind en verwerken van een traumatische bevalling.

Accepteren of toveren?

Blijven hangen in cirkels van gedachten maken soms dat je niet ziet welke wegen er voor je te bewandelen zijn.

Als je vastloopt op een rotonde zonder afslag is het fijn om hulp te krijgen. Niet hulp om je een weg in te sturen, of je hobbels weg te toveren. 

Maar krachten bij jezelf aan te boren, die je helpen om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed vinden om zelf je weg te kiezen.