Therapie tijdens je zwangerschap of na je bevalling

  • Depressie tijdens je zwangerschap
  • Angst voor de bevalling
  • Traumatische ervaring rondom zwangerschap en geboorte
  • Depressie in je kraambed
  • Hulp bij verlies van het (on) geboren kind

Zwanger zijn zonder roze wolk…… Graag help ik je verder om je verwachtingen bij te stellen of af te stemmen op je bevallingsplan. Om te leren omgaan met de angst voor de bevalling.

Roze wolk of juist niet

Verwachtingen, roze wolk, omgeving…… soms ben je gewoon bang. Bang voor de pijn. Angst voor het onbekende. Angst heb je nodig om moedig te zijn. Maar soms is angst zo groot dat deze je overspoeld. Mag ik je helpen om naar je angst te luisteren? Zodat jij weer grip krijgt op jezelf, je zwangerschap en je bevalling.

Heb jij je bevalling ervaren als een trauma….. Graag help ik je verder om de emotionele lading een plek te geven zodat de geboorte van je kindje geen nare herinnering blijft. De herinnering aan de bevalling niet in de weg komt te staan voor de hechting met je kindje of een eventuele volgende kinderwens. Dat jij je kindje vol overgave eerst wikkelt in liefde, warmte en geborgenheid om het vervolgens af te wikkelen zodat het zich kan ontwikkelen.

Hoe kan iets natuurlijks als een bevalling soms zo traumatisch worden ervaren? Dat kan zeker. En dat gebeurt vaker dan we denken. Want hoe en aan wie vertel je dat het allemaal anders liep dan verwacht? De pijn, de angst, de verwachtingen.  Mag ik naar je luisteren en je helpen om je emotionele pijn te verwerken, zodat je kan herstellen

Hechting…. Soms is je bevalling zo zwaar, ervaar je deze als traumatisch of is  je kraambed onvoorzien anders dan je had verwacht. Is niet alleen het eerste uur helemaal aan je voorbij is gegaan, maar ook alle dagen daarna. Je eerste moment van hechting….. en nu?

Neem de tijd…… neem de rust. Kijk. Voel. Ruik. Leer je kindje maar kennen, herkennen en erkennen. Laat me je helpen met de hechting aan je kindje

Verlies

Verlies van je kindje in je buik….. Kun je jezelf dan nog een ouder voelen? De liefde blijft…. De pijn is ondraaglijk. Rouw voor verlies voor het kindje dat stil geboren wordt…..

Hebben jij en je partner een kindje verloren…… Bij het sterven van je kindje…… verlies je samen de toekomst van dat kindje. De relatie met je kindje heeft zich niet kunnen ontplooien. Het voelt als onnatuurlijk, niet eerlijk, zo had het niet moeten en mogen gaan. Samen tegelijk hetzelfde verlies op hetzelfde moment, en toch allebei in je eigen rouwproces. Hoe dan verder…… Rouw en hoop, rouw en een blijvende kinderwens. Als je je kindje verliest, verlies je een deel van jezelf. Graag help ik met het verwerken van dit intense verdriet en gemis.

Na het verlies van een kind raken veel ouders vertrouwen in het leven kwijt. Het verlies van een kind is een gebeurtenis tegen de natuur in. De zin van het leven kan uit het oog verloren worden en het gevoel van rechtvaardigheid kan aangetast zijn. Tijd en ruimte ervaren om dit rouwproces aan te gaan. Mag ik je helpen?

Rouw is niet te fiksen. Rouw is een gevoel dat je moet leren dragen.  Je hoeft het niet alleen te doen. Mag ik je helpen hoe jij het verlies van je kindje dragelijk kan dragen?

Mijn missie als therapeut

Respect voor je kwetsbaarheid en tijd en ruimte voor je emotionele klachten en problemen

Ik kan gericht, effectief en kundig mijn zorg bieden aan zwangere, kraamvrouwen en hun partner

Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind en verwerken van een traumatische bevalling.

Accepteren of toveren?

Blijven hangen in cirkels van gedachten maken soms dat je niet ziet welke wegen er voor je te bewandelen zijn.

Als je vastloopt op een rotonde zonder afslag is het fijn om hulp te krijgen. Niet hulp om je een weg in te sturen, of je hobbels weg te toveren. 

Maar krachten bij jezelf aan te boren, die je helpen om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed vinden om zelf je weg te kiezen.