Wie ben ik als Therapeut

Wie ben ik als Therapeut

Psychosociaal Therapeut, Helmond

 Ik ben Katja Ngo-van Hoof. Geboren in 1976 in Zeeland.

 Mijn kernwaarden zijn Puur, Kwetsbaar en Respect.

 Mijn cliënt staat centraal. Niet luisteren om te reageren, maar luisteren om te begrijpen.

 Ik ben in het bezit van de SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor.

De Opleiding Psychosociaal Counselor is ontwikkeld in samenwerking met Psychodidact, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten in Nederland op het gebied van communicatie en psychologie.

De Opleiding Psychosociaal Counselor is een geaccrediteerde SNRO HBO registeropleiding, ik ben dan ook registerlid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), en Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBZC ). Daardoor ontvang ik een zorgverlenernummer (AGB code) en komen de cliënten in aanmerking voor vergoeding van verschillende ziektekostenverzekeraars.

Als eerste complementaire opleiding in Nederland is de Opleiding Psychosociaal Counselor Europees erkend. ( In het Nederlandse (NLQF) en Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald. Dit niveau is gelijk aan het niveau van bachelor.)

Ik werk als psychosociaal therapeut  cliëntgericht met empathie, onvoorwaardelijke acceptatie, congruentie en betrouwbaarheid. Ik behandel tevens  kinderen, pubers  en jong volwassenen , zwangere en kraamvrouwen en hun partner.

Door mijn verpleegkundige achtergrond met 15 jaar ervaring op de verloskamers heb ik mijn vakgebied als therapeut onder andere gespecialiseerd in het begeleiden van  zwangere, kraamvrouwen en hun partner.  Ik begeleid ouderparen in het verlies en rouwverwerking van het (on) geboren kind. En kan ik met mijn kennis en ervaring vrouwen en partner begeleiden in het verwerken van een traumatische bevalling. 

Ik ben naast mijn opleiding tevens in het bezit van de volgende  certificaten; (gevolgd bij Psychodidact en Hupper) ;

hechting 1,

hechting 2.

Deze staan in het teken van hechting en hechtingsproblematiek. 

Gedragsverandering,

Positieve psychologie, 

Zelfcompassie en zelfvertrouwen,

Autisme,

Gedragsproblemen bij jongeren, 

Ups&downs in gezinsrelaties

Momenteel ben ik gestart met de bijscholing Orthopedagogiek

 Ik ben tevens een zorgaanbieder bij Buro Puur. Hierbij ga ik samen met jou op zoek naar het probleem achter de eetstoornis. Ik sta vermeld met mijn praktijk; Psychosociale Counseling Praktijk De Warande als hulpverlener.

 

therapie counseling helmond